Най-големият кран на Източното крайбрежие на САЩ беше транспортиран до Балтимор,

...
Най-големият кран на Източното крайбрежие на САЩ беше транспортиран до Балтимор,
Коментари Харесай

Мега кран започва разчистването на срутения мост в Балтимор

Най-големият кран на Източното крайбрежие  на Съединени американски щати беше превозен до Балтимор, с цел да могат екипите да стартират с разчистването на останките от срутилия се магистрален мост.

Спира се издирването на четиримата души, които към момента са в неопределеност след бедствието, оповестява организация Асошиейтед прес.

Сблъсъкът на големия транспортен съд, довел до сриването на „ Франсис Скот Кий “ ще остане в историята

Губернаторът на Мериленд Уес Мур сподели, че огромният кран, който може да повдигне до 1000 тона, ще бъде един от най-малко двата, употребявани за разчистване на канала от усуканите железни и бетонни остатъци.

„ Най-добрите мозъци в света работят върху проектите за унищожаване на останките “, сподели губернатор Мур и добави, че за малко време е бил мобилизиран „ огромни запаси от цялата страна, с цел да прочисти оптимално бързо канала “.

Според управляващите всички старания за търсене са изчерпани

„ Тук не става дума единствено за Мериленд. Става дума за стопанската система на страната. Пристанището обработва повече коли и повече селскостопанско съоръжение от всяко друго пристанище в Америка “, съобщи още губернатор Мур.

Той предизвести, че възобновяване ще продължи дълго, само че посочи, че е признателен на администрацията на Джо Байдън за утвърдените 60 млн. $ като незабавна помощ. Президентът сподели от своя страна, че федералното държавно управление ще заплати цялостните разноски по възобновяване на моста.

Разследващите изследват черната кутия на контейнеровоза

До сриването на моста се стигна откакто товарен транспортен съд загуби двигателна сила и се удари в опорен дирек във вторник. Щетите са тотални. Водолазите извадиха телата на двама мъже от пикап, паднал в реката. Според тях обаче в този момент би трябвало да се разчистят останките, с цел да могат те да стигнат до телата на останалите четирима души.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР